Gott nytt 2012 önskar Vykort och konst

Nedan kommer vi redogöra för vilka planer och mål Vykort och konst har under 2012. Målen är tidsbestämda så att vi lätt kan följa upp dem månadsvis. Vi hoppas även att läsare och samarbetspartners kommer hjälpa oss med att uppfylla målen.

Välkommen till ett gott nytt 2012. Denna bild beskriver glädjen i att det finns en framtidsvision för


Januari

Huvudmålet för Januari är att ha kommit igång och byggt minst en kontakt och låta denna publiceras på bloggen och även på vår systersite skaparskaran.se. Fokuset under denna månad kommer vara att bygga kontakter och publicera så mycket konst som möjligt och detta för att vi skall komma igång och bygga upp ett utbud för möjliga vykortsmotiv.


Februari
Under Februari har vi som mål att trycka upp alla Chansonett designs vykort ur PhiloCats-serien, samt att marknadsföra dessa på minst fem djurbutiker, för att för hoppningsvis kunna sälja in oss här till en början. Anledningen till att vi gör detta är att vi skall komma igång och försöka få bukt med utgifterna så snabbt som möjligt.


Mars
Packetering av PhiloCats-serien skall slutföras och dessa skall ha sin försäljningsrelease. En plan för kommande serie kommer att utformas och vi kommer att inspireras av de konstnärer som vi publicerat och dessa skall få någon form av ersättning för sin medverkan i serien. För att denna serie skall bli så bra som möjligt vore det bra om några eldsjälar kom med förslag och idéer.


April
Marknadsföra PhiloCats-seriens återförsäljare och PhiloCats-serien genom att dela ut vykort där återförsäljarna kommer att vara nämnda. Genom detta kommer vi få ett bättre stöd ekonomiskt och möjlighet att locka fler återförsäljare. Målet är att vi skall dela ut 1000 vykort under månaden.


Maj
Ha en ospecificerad vykorts-serie klar och pressad så att vi bevisar att vi verkligen är igång. Vi kommer att kontakta PhiloCats-återförsäljare och se om de vill sälja dessa också och lägga upp en marknadsföringsplan till nya serien.


Juni
E-butiken skall invigas, alla varor skall vara tillagda och första beställningen skall vara redo att tas. Att beställningar kommer kunna tas på så kort varsel som möjligt är mycket viktigt då e-butiken har en viss månadskostnad, som det gäller att vi kan parera.


Juli
Juli kommer resultera i massiv marknadsföring genom sociala medier, internet och kanske genom annan typ marknadsföringsväg. Målet här är att öka antalet "likes" på Facebooksidan med 10% och att ha delat ut 1000 st fria vykort i Stockholmsområdet.


Augusti
Målet med Augusti är att ha en ny vykortsserie klar för e-butiken och denna skall, precis som tidigare serier, vara baserad på våra konstnärers verk. Målet är att vi, då vi börjar Augusti skall ha tjugo publicerade konstnärer på vår blogg.


September
Tävling kommer att utfärdas där man kommer att kunna vinna alla våra vykort. Tävlingen kommer att gå ut att den som skriver det bäst kommenterade blogginlägget om "Vykort och konst" kommer att vinna alla våra vykort. Vi hoppas att denna tävling kommer att generera ett stort antal kunder och bloggläsare.


Oktober
Vi har som mål att i slutet av Oktober ha publicerat en mer konstnärlig Julkorts-serie. Dessa julkort kommer säljas i påsar, så att folk kan köpa alla sina Julkort i en omgång. De kommer också att säljas separat.


November
Här kommer vi köra en marknadsföringsomgång innehållande en tävling och fria marknadsföringsjulkort på stan som kommer att ge oss en boost på julkortsförsäljningen.


December
Utvärdera om projektet kommer att hålla. Vad har gått bra/mindre bra och vad bör man göra för att det skall fungera bättre? Målet denna månad är att lägga upp en ny årsplan för 2013.


Gilla vår sida på Facebook och prenumerera på Vykort och konsts rss

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,



Vykort - PhiloCats - Hus

Dethär är det fjärde vykortet i serien PhiloCats om filosofiska katter som Vykort och konst bestämt sig för att göra vykort av. De är alla målade av vansinnesfararen Jan-Adam Johansson.






Ett hem utan en katt är bara ett hus






Beställ gärna vykorten som är målade med gel-pennna och färglagda i Photoshop. Möjligheten finns att förbeställa som set a'la fem eller som enstaka fotografier. Gör detta genom att mila till [email protected].

Gilla gärna på Facebook och prenumerara på bloggen, för att vi skall sprida vår gemenskap längre.

God Jul alla vansinnesfarare

God Jul på er alla utfattiga konstnärer, sakrala poeter, oginna börsmäklare och pundiga lathundar.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.

Vi tillägnar detta inlägg till alla som inte har en sådandär God Jul som man talar om i de flesta sagor och berättelser och hoppas att ni blir inbjudna av en vänlig Karl-Bertil. Vi uppmanar alla som har ork kvar i kroppen att använda den till att bry sig om de personer som inte längre har någon ork.

Tänd ett ljus, måla en tavla, bli en Karl-Bertil och ha en God Jul.

Prenumerera på bloggen och gilla på Facebook, så skapar vi en gemenskap av vansinnesfarande konstnärer.

Vykort och konst på Facebook!

Vykort och konst kommer för alla läsare hädanefter statuera på en helt egen sida på Facebook och vi ser gärna att ni "gillar" där. Kolla alltså in sidan högst upp i menyn.

Vi kommer att publicera alla publikationer från denna blogg på Facebook-sidan också, för att det skall finnas en möjlighet att följa oss på flera sätt. Vi hoppa att vi kommer att få många som "gillar" oss och många som läser blggen, så att vi kommer att kunna sprida konsten runt om i Schweden.


Vykort - PhiloCats - Kaffe

Tredje bilden i PhiloCats-serien. Serien som skildrar katter i sitt rätta och mer filosofiska jag. De är målade med gelpenna och färglagda i Photoshop.





Kaffe skall vara svart som en katts samvete!







Förbeställ gärna separata PhiloCat-bilder eller som helt set a'la fem vykort. Vykorten är skapade av konstnären, vansinnesfararen och designern Jan-Adam Johansson.

Prenumerera på Vykort och konst och gilla på Facebook





Vykort - PhiloCats - Lejon

Här ser vi vykort nummer två i serien om filosofiska katter. De är skapade av Jan-Adam Johansson med gelpenna och förgläggning är helt gjort i photoshop. De kommer att säljas både separat och som paket med fem.





För mössen är katten ett lejon



Om man vill förbeställa detta vykort alt. hela kollektionen är det bara att höra av sig till konstnären så kommer vykortet dimpa ned i brevlådan direkt vid releasen. Hela kollektionen kommer dock arr publiceras här först, så att man kommer ha tid på sig att kolla igenom dem.

Prenumerera på bloggen för att se fler konstnärliga vykort.

Konstnärer, designers och fotografer

Projektet Vykort och konsts primära syfte är att gynna skapandet och kreativiteten. Vi vill att konstnärer skall ha alla chanser i världen att synas och i längden också kunna tjäna några kronor på sitt skapande. Här kommer vi försöka att göra vårt.

Enligt det sistnämnda söker vi fotografer, konstnärer och designer som är sugna på att publiceras och vi skall göra allt vi kan för att detta skall ske i så många fall som möjligt.

Följ denhär bloggen och därmed projektet för att få vidare information, då vi är i full gång att starta upp projektet. Det är i detta läge man som samarbetspartner kommer kunna påverka till störst del.

Vykort - PhiloCats - Tidsfördriv

De första vykorten som kommer att tryckas till e-butiken är en serie filosofiska katter. Dessa har konturer målade med gel-penna som sedan förts in i dator och därefter färglagts och bearbetats i Photoshop.




Det som är en dödskamp för musen är ett tidsfördriv för katten!





Det första vykortet i serien PhiloCats, vilka kommer finnas i fem olika varianter och som senare kommer kunna köpas i ett PhiloCats-paket.

Förbokning av paketet med alla fem PhiloCats-vykort görs enklast genom att maila konstnären Jan-Adam Johansson.

(klicka på bilden för att förstora)




Glöm inte att prenumerera på bloggen!

Välkommen till Vykort och Konst

Välkommen till den nya bloggen Vykort och konst! Denna blogg kommer att fokusera på just det tidigarenämnda och i slutändan är målet att en kombination av dessa skall vara möjlig att genomföra - konst på vykort.

Projektet dras nu igång av eldsjälen och vansinnesfararen Jan-Adam Johansson och detta under företaget Chansonett Design. Chansonett Design kommer att designa många av vykorten men vi kommer också att leta efter diverse konstnärer som känner att just deras verk skulle passa i en vykortsbutik.

Känn dig som en stolt läsare av bloggen "Vykort och konst"s första inlägg och prenumerera på bloggen, så att du kommer få resterande inlägg i din webbläsare.


RSS 2.0